۲۱ دی ۱۳۹۲

مشت نمونه ی خروار

نخستین همایش کشوری تغذیه سالم ! برگزار شد. یکی از محورهایی که در این همایش بیشتر به آن پرداخته شد مصرف شیر و مضربودن شیر پرچرب برای سلامت بود.
برخلاف تصور بسیاری از ما شیر پرچربی که به‌صورت پاستوریزه ارائه می‌شود مانند شیری که در گاوداری‌ها دوشیده می‌شود نیست. براساس اظهارنظر پاره‌ای از کارشناسان حاضر در این همایش چربی این ماده لبنی پاستوریزه‌شده متأسفانه واقعی نیست.
به گفته دکتر مجید حاجی فرجی، رئیس انستیتو تغذیه چربی موجود در شیرها و لبنیات پرچرب مربوط به چربی شیر نیست، بلکه چربی شیر گرفته شده و روغنی به نام پالم به شیر اضافه می‌شود. پیش‌تر نیز مسئولان وزارت بهداشت! درباره روغن پالم یا روغن نخل هشدار داده بودند. در سال‌های اخیر به‌دلیل تحریم‌ها و برخی از مشکلات داخلی تولید‌کنندگان به واردات روغن‌های ارزان‌تر خوراکی نظیر روغن پالم روی آورده‌اند درحالی‌که روغن پالم بنا بر نظر متخصصان تغذیه حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع است که موجب افزایش کلسترول بد خون یعنی LDL شده و در نهایت تنگی و انسداد عروق وسکته‌های قلبی را به‌دنبال دارد.

هیچ نظری موجود نیست: