بسياري از كارشناسان شهري معتقدند اخبار آلودگی هوا و اعلام شاخصهاي آلايندگي رسما سانسور میشود / 5 سال ديگر تهران بي درخت و بي پرنده مي شود
سایت فردا: منواكسید كربن، دی اكسید نیتروژن، دیاكسید گوگرد، ازت و ذرات معلق پنج آلاینده خطرسازي هستند كه هواي اين روزهاي تهران را كه دچار شرايط جوي پايدار شده، سمي و غيرقابل استشمام كرده و زنگ خطر مرگ را براي خيليها به صدا درآوردهاند.
چه در روز تعطيل هفته گذشته يعني چهارشنبه و چه در روز شنبه كه تعطيلياش ضروري بود اما خبری از تعطیلی نشد، شاخص آلايندگي هواي كلان شهر تهران از مرز هشدار گذشت، به مرحله خطرناك رسيد و در جدول رتبهبندي حد فاصل۱۰۰ تا ۲۵۰ . يعني بر روی عدد 157محل هشدار و خطرناك ايستاد.
يوسف رشيدي ، مديرعامل شركت كنترل كيفيت هوا در اين ارتباط به خبرنگار «فردا» اعلام كرد: مطابق آمار و ارقام شركت كنترل كيفيت هواي شهرداري، در سال جاري پايتخت كمتر از 20 روز هواي پاك داشته و شاخص آلايندگي هوا بيشتر روزهايش چه در فصل گرما و چه در فصل سرما، بالاتر از حد استاندارد قرار گرفته بوده است.
درست است كه بيشتر مشكلات آلودگي هوا در پايتخت با ورود جبهههاي هواي سرد و وارونگي دما تشديد ميشود اما در روزهاي گرم امسال نيز هواي تهران روزهاي بسيار آلودهاي را پشت سر گذاشته و كارشناسان شهرداري و مسئولان دولتي نتوانستهاند با تمهيداتي كه در قالب برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در نظر داشتهاند، از ميزان آلايندگي هوا بكاهند. در نتيجه روز به روز وضعيت ناسالم و مضر بودن هواي تهران ابعاد و دامنه وسيعتري پيدا ميكند و هم اكنون نيز لحظه به لحظه بر حجم آلودگي و انتشار و انباشت ذرات معلقش افزوده ميشود.
آلودگي فقير و غني نميشناسد
آلودگي هوا فقير و غني، گدا و پولدار نميشناسد. يعني به همان اندازه كه در بخشهاي جنوبي شهر تهران انباشت دياكسيد كربن خطرآفرين است در قسمتهاي شمالي پايتخت نيز هواي اطراف بيشتر خيابانهاي لوكس نشين، مملو از ذرات معلقي شده كه استشمامشان به اندازه دياكسيد كربن خطرناك است.
رشيدي درباره نوع و محدوده آلايندههاي كلان شهر تهران تصريح مي كند كه در مناطقي كه ترافیک بیشتری دارد منوكسيد كربن بيشترين درصد آلودگيهاي هوا را تشكيل ميدهد و بالعكس در ديگر نقاط شهر به خصوص بخشهاي شمالي نيز ذرات معلق بيشترين شاخص آلودگي هوا را به خود اختصاص ميدهند.
اين نكته بسيار مهم بايد مد نظر قرار بگيرد كه استشمام ذرات معلق هوا به اندازه گاز مسموم كننده دياكسيد كربن خطرناك است زيرا ذرات معلق روند جذب اكسيژن را به قدري سخت ميكند كه باعث بروز بيماريهاي مختلف قلبي و تنفسي ميشود