۰۷ اسفند ۱۳۸۸

سکوت ( خلافت ) در مورد فیلم کوی دانشگاه - تهران


تنها ساعاتی قبل از بزرگترین راهپیمایی معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، در 25 خرداد ماه 88، نیروهای گارد ضد شورش پلیس و گروه هایی از نیروهای موسوم به لباس شخصی برای دومین بار در ده سال گذشته به خوابگاه دانشجویان دانشگاه تهران که به "کوی دانشگاه" مشهور است، یورش بردند و تعدادی از دانشجویان ساکن در این خوابگاه را به قتل رساندند و مجروح کردند. اما تنها هفته قبل بود که پخش فیلمی در بی بی سی از ابعاد این جنایت پرده برداشت.فیلمی که مجری بی بی سی از کسانی که ناراحتی قلبی دارند خواست از تماشای آن بپرهیزند.

حمله به دانشجویان که به "جنایت کوی دانشگاه 88" مشهور شد، در هیاهوی راهپیمایی اعتراض آمیز مردم تهران که در پایان آن نیز تعدادی از شهروندان از طریق شلیک مستقیم نیروهای بسیجی مستقر در مسجد لولاگر در حوالی میدان آزادی کشته شدند، مورد کم توجهی قرار گرفت تا سرانجام سه روز پیش شبکه تلویزیونی "بی.بی.سی فارسی" فیلمی را پخش کرد که حمله گردان های متشکل پلیس و بسیج به خوابگاه کوی دانشگاه تهران را در بامداد 25 خرداد نشان می داد.
در این فیلم که با دوربین حرفه ای فیلمبرداری شده و مشخصا متعلق به یکی از نهاد های عمل کننده در صحنه است، تصاویر به وضوح نشان می دهند که گردان های سرکوب پلیس پس از مقاومت دانشجویان، با شکستن در های اصلی کوی دانشگاه به محوطه داخلی وارد می شوند و به طرز شدیدی دانشجویان معترض را مورد ضرب و شتم قرار می دهند.
فیلم صحنه ای را به تصویر می کشد که گردان های سرکوب پلیس که همگی مجهز به کلاه خود و سپر هستند و لباس شخصی هایی که برخی پیراهن و برخی جلیقه و کت بر تن دارند، دانشجویان معترض را در برابر کتابخانه کوی دانشگاه بر روی یکدیگر خوابانده اند و از زوایای مختلف آنها را با ضربات باتوم، کابل، و اجسامی شبیه به سنگ و آجر مضروب می کنند. شدت عمل نیروهای سرکوب به حدی است که گاه گاه جملاتی نظیر "آقا نزنین...نزن" بارها شنیده می شود اما فیلم نشان نمی دهد که گویندگان چه کسانی هستند. با این حال گزارشگر بی.بی.سی، اعتراضات را از ناحیه نیروهای بسیجی و لباس شخصی و خطاب به گاردهای مسلح پلیس می داند.

جمله های اعتراض آمیز افراد حاضر در محل فیلمبرداری که شامل صدای فیلمبردار نیز می شود، گمانه های زیادی را درباره این فیلم در سایت ها و وبلاگ های معترضان دامن زده است، به طوریکه برخی از این سایت ها و وبلاگ ها علت آنچه که "نشت فیلم به خارج" می نامند را تبرئه سپاه پاسداران از این ماجرا و ناشی از تحولات پشت پرده در مسیر پیگیری پرونده کوی درکمیته های پیگیری مجلس و قوه قضاییه می دانند..

فیلم با وجود تاریکی شب، به دلیل نزدیک شدن دوربین به قربانیان، حجم خشونت به کار رفته از سوی پلیس و لباس شخصی ها را به وضوح به تصویر می کشد.

گفتنی است در راهپیمایی فردای آن روز، برخی از شرکت کنندگان دانشجویانی را دیده اند که با لباس سیاه پلاکاردهایی را مبنی بر گرامیداشت "شهدای فاجعه کوی" حمل می کردند اما حوادث بعدی و حجم بی سابقه تظاهرات معترضان، جنایات آن شب را که تنها سه روز است فیلمی از آن منتشر شده در حاشیه قرار داد

انتشار فیلم حمله به کوی دانشجویان در شامگاه 25 خرداد، با سکوت کامل مسئولان دولتی و سایت های نزدیک به دولت و سپاه مواجه شده است و تا این لحظه هیچ یک از مقامات ذی ربط از جمله اعضای کمیته تحقیق مجلس، هیات بررسی قوه قضاییه، فرماندهان نیروهای سپاهی و انتظامی در باره انتشار این فیلم سخنی بر زبان نیاورده اند.


roozonline.com/


هیچ نظری موجود نیست: