۰۱ تیر ۱۳۹۳

آنها که زن را سرتا به پا ، پیجیده در چادری سیاه می خواهند، جامعه را بیابان برهوتی که گرگ ها در کمین شکار هستند می بینند - حجاب در پوششی که آنها به زنان تحمیل کرده اند مطلقا بهانه ی غرض آلودی است - حجاب در نگاه آدمیانی هست که شرف و شعور بخشی از" ارزش وجودی " آنان است!

چندهمسری در دین اسلام برای مردان مجاز دانسته ‌شده و این آزادی را به آن‌ها می‌دهد که تا ۴ همسر دایم و بی‌شمار همسر صیغه‌ای داشته باشند.!!!.
اما میان مذهب‌های مختلف اسلام در این باره اختلاف نظر وجود دارد. پیروان مذاهب اباضیه، زیدیه و اهل سنت معتقدند که پیامبر اسلام ازدواج موقت یا صیغه را حرام اعلام کرده است. 

دامنه اختلاف بین مذهب‌های مختلف در مورد ازدواج موقت تا اندازه‌ای زیاد است که برخی از فتواها و روایت‌ها در این زمینه در تضاد با یکدیگر قرار دارند. به عنوان مثال در حالی که اهل سنت معتقد به حرمت این ازدواج هستند، در کتاب "من لا یحضره الفقیه!" که از کتاب‌های مرجع شیعیان محسوب می‌شود، ازدواج موقت بخشی از دین معرفی شده و هر کس که با آن مخالف باشد، "خارج از دین" توصیف شده است!!!.
در نتیجه همین نوع اختلاف‌هاست که پیروان مذهب‌های منشعب از اسلام هر کدام راه و روش خاص خود را در این زمینه دارند. در برخی کشورهای اسلامی ازدواج موقت قانونی نیست، در حالیکه در برخی دیگر < ازجمله در رژیم اسلامی امروز ایران>راه‌کارهای قانونی برای آن وجود دارد.

تسهیل صیغه و چندهمسری در قوانین ایران
در ایران اما ازدواج موقت پس از تغییرهای بسیاری که طی سال‌ها در قوانین مرتبط با چندهمسری و صیغه٬ پیش آمد٬ قانونی شد!. طبق قانون "حمایت از خانواده" که توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۱ تصویب شد، افراد متقاضی می‌توانند صیغه را به ثبت برسانند و نیازی به اجازه‌ی همسر اول ندارند.
تصویب لایحه مربوط به "حمایت از خانواده" در <رژیم> اسلامی و تبدیل آن به قانون به تعبیر بسیاری از فعالان حقوق زنان "عقب‌گرد" محسوب می‌شود٬ زیرا طبق ماده ۱۶ قانون "حمایت از خانواده" که در سال ۱۳۴۶<قبل از انقلاب> تصویب شده بود٬ مردان برای ازدواج مجدد با شرط‌هایی مواجه بودند که راه را برای چندهمسری ایشان دشوار می‌کرد. با تصویب لایحه "حمایت از خانواده!" در سال ۹۱ <بعد از انقلاب>مانعی بر سر چندهمسری مردان وجود ندارد.!.
در کشورهای عربی میزان رواج این نوع ازدواج به حدی زیاد شده که نگرانی برخی مقام‌های دولتی این کشورها را برانگیخته است. وزارت دادگستری عربستان به تازگی اعلام کرد که آمار طلاق در این کشور به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است، به طوری که روزانه در مقابل هر یک ازدواج، ۲۵ مورد طلاق ثبت می‌شود. بر اساس اعلام وزارت دادگستری عربستان، ازدواج‌های موقت که به سرعت به طلاق منجر می‌شوند، باعث افزایش این آمار شده‌اند.اگرچه فعالان حقوق زنان و حقوق بشر در اکثر کشورهای اسلامی مخالفت خود را با این قانون و عرف ابراز کرده‌اند زنانی هستند که بخاطر فقر، باورهای مذهبی و ناآگاهی از حقوق خود پذیرای چندهمسری مردان‌شان می‌شوند.


۲ نظر:

ناشناس گفت...
این نظر توسط یک سرپرست وبلاگ حذف شد.
ناشناس گفت...

خون و ویرانی می ماند، نفت می رود
نفت لیبی و عراق
مشمول جبهه جنگ نمی شود!



در لیبی، حکومتی متمرکز وجود ندارد و گروه های مسلح در یک توافق نانوشته هر کدام در بخش هائی از این کشور حکومت می کنند و البته با گلوله هم با یکدیگر رقابت می کنند. در عراق نیز داعش بر بخش از منطقه نفت خیز عراق مسلط شده و دولت خودگردان کردستان نیز بر بخش دیگری.

اما، نکته جالب و سئوال برانگیز اینست که چطور علیرغم چنگ و آشفتگی در هر دو کشور، نفت نه تنها همچنان صادر می شود، که صادرات نفت افزایش هم یافته و می یابد.

در لیبی صادرات نفت خام از دو میدان نفتی بدون خدشه ادامه دارد و نفت خام عراق نیز به دور از درگیری‌ها به سوی غرب روان است!

جنگ شامل حال چاه ها و معادن نفت نشده و این خط قرمز را آنهائی ترسیم کرده اند که دستشان پشت حوادث است.

خبرگزاری ها روز گذشته گزارش دادند که شرکت ملی نفت لیبی، از تمام ظرفیت پایگاه‌های سیدرو لانوف استفاده می کند و روزانه 500 هزار بشکه نفت خام صادر میکند.

در جنوب عراق نیز که سه چهارم مجموع تولید این کشور در آنست تولید و صادرات ادامه دارد.