۱۳ آذر ۱۳۹۷

طلاب علاقه‌ای به پوشیدن لباس روحانیت ندارند.
مسئول تلبس! معاونت تهذیب! حوزه علمیه !! قم گفته انگیزه طلاب برای پوشیدن لباس روحانیت«آخوندی» در جامعه کاهش یافت است.
متقی‌زاده افزوده «امروزه انگیزه طلبه‌ها نسبت به گذشته در خصوص پوشیدن لباس روحانیت در جامعه کم‌تر شده است که شاید یکی از دلایل مهم و عمده این امر، تغییر فضای جامعه باشد.»
وی «تغییر نوع تربیت طلبه‌ها در حوزه‌های علمیه!! نسبت به گذشته» را یکی دیگر از این عوامل نام برده است.
این مقام مسئول افزوده «مقصر دانستن روحانیون در بروز مشکلات امروز باعث می‌شود که عده‌ای، علاقه‌ای نسبت به تلبس نشان ندهند.»

متقی‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود گفته که «دریافت مدرک سطح سه و سطح چهار حوزه علمیه برای طلاب، دریافت شهریه طبلگی، اختصاص و واگذاری مسکن‌های مربوط به طلاب از امتیازاتی است که پس از اطمینان از پوشیدن لباس روحانیت یک طلبه‌ توسط مسئولین امر به آنان اختصاص پیدا می‌کند.»
وی ادامه داده «در صورتی که امور صیانتی حوزه، پس از پیگیری‌های خود از نپوشیدن لباس روحانیت یک طلبه آگاهی پیدا کند، مجوز تلبس او باطل می‌شود.»
‌امروزه تعداد قابل توجهی از طلاب هستند که ظاهر و پوشش آن‌ها نشان دهنده طلبه بودنشان نیست٬ همین مساله نیز با واکنش‌ گروهی از مراجع تقلید مواجه شده است.
« آخوند » جعفر سبحانی  مرجع تقلید!! گفته که «خیلی‌ها درس حوزه می‌خوانند ولی معمم نمی‌شوند؛ در صورتی که کت و شلوار پوشیدن متناسب با جایگاه روحانیت نیست.»
سبحانی افزوده  که «باید این مسئله را در حوزه الزامی کنیم و یک روحانی« آخوند » همیشه معمم باشد.»
*iranwire.

۱ نظر:

ناشناس گفت...

تحصیلکردگان بیکار چه می کنند؟

مسافرکشی و دستفروشی

دو شغل نان و آبدار شده







انبوهی از تحصیلکردگان دانشگاهی بیکارند. برای استخدام در شرکت ها و سازمان های دولتی باید رانت داشت. بسیجی در اولویت است حتی اگر سواد و تجربه کافی نداشته باشد. از سد حراست ها باید گذشت، خودی باید بود و بقول رهبر از رویش یافتگان بعد از انقلاب باید بود. اصطلاحی مضحک. بعد از انقلاب کسی انقلابی می شود؟

بهرحال روزنامه شهروند گزارش مشروحی تهیه کرده در باره بیکاری تحصیلکردگانی که به سمت دو شغل هدایت شده و یا اجبارا به آن سمت رفته اند. مسافرکشی و دستفروشی. حتی اگر در یک شرکتی کار می کنند بدلیل حقوق کم ناچار به این دو کار شده اند.

یکی از مسافرکشی ها گفته:

مسافرکشی نه سرمایه آنچنانی می‌خواهد، نه مهارت خاصی. تاکسی‌های آنلاین هم ماهانه بین ٣ تا ٥‌میلیون تومان دخل دارند. البته رانندگان از نظر بیمه و بازنشستگی شرایط دشواری دارند. با این‌حال، امکان پرداخت حق بیمه به‌صورت خویش‌فرما برای آنها فراهم است و می‌توانند با پرداخت حدود ٣٠٠‌هزار تومان در ماه خود را بیمه کنند .

یک دستفروش هم می گوید:

دستفروشی در مترو چیزی حدود دو برابر کارگری در کارخانجات صنعتی درآمد دارد. چرا فکر می‌کنید هر کسی دستفروشی می‌کند بی‌سواد است؟ من خودم حقوق خوانده ام . در شهر خودمان زیاد دنبال کار بودم، مدتی در دفتری مشغول به کار بودم اما حتی حقوقم هم به موقع نبود الان هم آقای خودم و هم نوکر خودم هستم! درآمدم هم بالاتر از کار در دفتر است.